Мъри може да ме задмине, убеден е Борис Бекер



20-09-2012 15:06 | Станко Димов

Носителят на 6 титли от Големия шлем Борис Бекер сподели, че Анди Мъри има всички предпоставки да задмине успехите му в 4-те големите турнира. Както е известно преди няколко дни шотландецът спечели първата си титла от Шлема, като победи във финала бившия №1 Новак Джокович.

„Анди е на 25 години е вече е завършен играч. Той играе на най-високо ниво от доста години. Неговият голям удар бе назначаването на Иван Лендъл за треньор. Двамата направиха страхотен тандем”, коментира Бекер.

„Анди изигра отличен финал на Уимбълдън, а след това спечели олимпийско злато, побеждавайки по пътя си Джокович и Федерер. Триумфът на US Open пък е нещо, което ще промени живота му. Напрежението се свлече от раменете му и той отново може да диша спокойно”, каза още легендарният германски състезател.

Най-големите успехи на Борис Бекер на корта са на Уимбълдън, където той има 3 титли. Останалите му 3 са от твърдите кортове на US Open и Australian Open.

„Мисля, че Мъри ще спечели още няколко титли от Големия шлем и ще се бори за първото място в ранглистата. Няма да се изненадам, ако спечели още 3, 4, 5 или дори повече титли от Шлема”, сподели Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини