Жребият в Токио – Пиронкова започва със силна чехкиня



21-09-2012 13:10 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започва турнето си в Азия с участие на силния турнир Toray Pan Pacific Open в Токио. Пловдивчанката намери място директно в основната схема, а в първи кръг ще се изправи срещу 16-ата поставена Луцие Шафаржова от Чехия. До момента двете имат 4 срещи, в които са си разменили по 2 победи.

При успех Пиронкова ще достигне до втори кръг, където я очаква победителката от двубоя Клара Закопалова (Чехия) – Су-Вей Хсие (Тайван).

През последните 2 години Пиронкова неизменно участва в турнира, като и в двата случая достига до втори кръг.

Ако запише две победи в основната схема и достигне до трети кръг, там Цвети Пиронкова по всяка вероятност ще премери сили с втората поставена Мария Шарапова.

В половината на Пиронкова, освен Шарапова, са още състезателки като Саманта Стосър, Петра Квитова, Сара Ерани, Марион Бартоли и др.

В другата част на схемата също се очертава да бъде повече от интересно, тъй като там са световната №1 Виктория Азаренка, полякинята Агниешка Радванска и още Ангелик Кербер, Ли На и други.

Като цяло турнирът в Токио, който е от категорията Premier, ще събере 9 от Топ 10 тенисистките в света. Единствената от елита, която няма да играе в Япония е Серина Уилямс.
От квалификациите участие в Токио ще започне и софиянката Сесил Каратанчева. Турнирът започва в неделя. Наградният фонд е близо $2.2 милиона.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини