Каролина Вожняцки на прага на първа титла за сезона



22-09-2012 13:18 | Станко Димов

Поставената под №1 в схемата Каролина Вожняцки и естонката Кайа Канепи оцеляха в маратонски двубои и се класираха за финал на турнира в Сеул.

Бившата №1 в света Вожняцки излезе първа на корта в двубой срещу Екатерина Макарова. Датчанката бе спечелила всичките 4 предишни мача между двете в два сета и по всичко личеше, че историята ще се повтори този път. Блондинката сервираше за мача при 6:1, 5:4 и 30:0, преди Макарова да направи впечатляващ обрат и да вземе втория сет с 5:7.

Така на Вожняцки и се наложи за първи път в турнира и за първи път в историята на сблъсъците си с Макарова да играе трети сет, но се справи прилично и след 6:4 стана първата тенисистка, която си гарантира място на финал в Сеул.

„Играх наистина добре през първата част. През втората имах шанс да затворя мача, но не го направих. Радвам се, че в решителния сет направих с пробив в повече. Макарова имаше отличен ретур днес. Стараех се просто да мисля точка за точка и да се движа максимално добре по корта. Щастлива съм, че в края на деня съм от страната на победителите”, коментира Вожняцки.

Малко по-късно на корта излязоха Кайа Канепи и Варвара Лепченко, а естонката се поздрави с крайния успех също след 3-сетова битка – 6:4, 2:6, 6:4.

До момента Вожняцки и Канепи имат 5 двубоя, като датчанката води с 3:2 победи. За последно двете се срещнеха на „Ролан Гарос” този сезон, а успехът отиде на сметката на естонката.

Любопитното е, че Каролина Вожняцки търси първата си титла за сезона (18:11 във финалите), докато Канепи има 2 титли през сезона. През последните няколко месеца обаче естонката се възстановяваше от контузия и пропусна голяма част от турнирите през лятото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини