Блестящ успех на Любичич за ЧРД на "любимия" турнир



19-03-2010 03:44 | Николай Драгиев

Ветеранът Иван Любичич продължи превъзходното си представяне в Индиън Уелс. Гигантът надви с 4:6, 6:2, 6:1 Хуан Монако и намери място в полуфиналите на турнира. Това бе и най-добрият начин за 31-годишния исполин да отпразнува своя рожден ден на 19 март.

Ден след триумфа си срещу Джокович, Любичич заби нови 11 аса и общо 39 уинъра, за да отстрани аржентинския си опонент в четвъртфиналите. Двубоят продължи 1 час и 47 минути, в които хърватинът изгуби сервиса си веднъж и като цяло печелеше с лекота своите геймове.

"Няма никакво значение на колко години си. Всичко опира до мотивацията," разкри тайната си Любичич. "Играя единствено за себе си. Вече няма напрежение. Нямам нищо за доказване пред никого. Мотивацията ми е да се наслаждавам на играта и на резултатите, които постигам," обясни още победителят.

Самият Любичич винаги се представя на много високо ниво в Индиън Уелс. Той има 3 четвъртфинала и 2 осминафинала в последните си 5 участия, като винаги е губил в тях от играч в топ 5. Три от пораженията са от Федерер.

"Условията тук ми пасват перфектно. Слънчево и топло е, топката лети бързо. Самият корт не е много бърз и мога да правя добри ретури. Това ми е любимото място за игра, няма съмнение," завърши Любичич.

Любичич, който има 9 титли от АТР, ще играе с Рафаел Надал или Томаш Бердих за място на финала в неделя.

С постижението си Иван стана първият хърватин след Горан Иванишевич през 1996 г., който достига толкова напред в Калифорния.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини