Ферер няма шансове срещу машината Давиденко



30-12-2009 18:29 | Станко Димов

В четвъртък от 13 часа българско време на практика се подновява сезона в тениса при мъжете на демонстративния турнир в Абу Даби. В първата среща Николай Давиденко ще излезе срещу Давид Ферер. Испанецът замени буквално в последния момент Жо-Вилфред Цонга, който е контузен и е под въпрос дори за Australian open.


Коефицентите за успех на Давиденко са около 1.35, докато за Ферер са в рамките на 3.25. Според мен спокойно може да се играе за Давиденко, който води с 2:1 победи над този съперник. Загубата му обаче е през далечната 2004 г. на турнир в Италия. През миналата година двамата играха на любимия за испанците клей в Хамбург и именно руснакът спечели в два сета.

Два часа по-късно на корта трябва да излязат Сьодерлинг и Вавринка. Според букмейкърите тук фаворитът също е ясен - шведът. Аз обаче не смятам така или поне не е толкова изявен. В този случай не съм убеден, че 1.36 коефицент си струва риска. Колкото и добра година да имаше Сьодерлинг, все още не е показал достатъчно постоянство в изявите си. Все пак един залог над 22 гейма в мача би бил добро решение в тази ситуация.

Победителят от Давиденко и Ферер ще играе с Надал, а от другата двойка с Федерер на полуфиналите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини