Петра Квитова и Ана Иванович с ранни загуби в Токио



25-09-2012 14:17 | Станко Димов

Петра Квитова и Ана Иванович отпаднаха рано-рано от силния турнир Toray Pan Pacific Open в Токио, който е от категорията Premier.

В сблъсъка на двете Петри, Квитова отстъпи с 4:6, 4:6 пред Мартич, като по този начин позволи на хърватката да запише най-значимата победа в кариерата си до момента.

До момента най-сериозният прогрес на Матрич бе на „Ролан Гарос” тази година, когато тя записа първата си победа над състезател от Топ 10 (Марион Бартоли) и където за първи път достигна до втората седмица на турнир от Шлема.

„По време на „Ролан Гарос” се контузих и след това пропуснах няколко седмици. За мен най-важното сега е, че отново съм напълно здрава и мога да играя на нивото, на което искам”, сподели Мартич.

Иначе турнирът в Токио далеч не започна обещаващо за хърватката, която на старта се изправи срещу Андреа Петкович и изоставаше с 0:6, 0:1, преди да стигне до пълен обрат в мача.

„Още когато реших да играя в Токио си казах, че идвам тук, за да се забавлявам, без значение колко се задържа в турнира”, разкри хърватката. „Дори когато загубих първия сет от Петкович с 0:6 не бях под напрежение. Исках просто да покажа моята игра, пък каквото стане. В един момент започнаха да играя на много високо ниво и нещата потръгнаха”, коментира Мартич.

„На „Ролан Гарос” записах първата си победа над Топ 10 играч, но днешният успех е още по-значим”, категорична е Мартич.

Загубилата Петра Квитова призна превъзходството на съперничката си. „Петра игра много добре днес. Тя сервираше страхотно и не ми позволяваше изобщо да стигна до атака. Трябваше основно да се браня и да тичам в двата края на корта за топката, което не е моята игра. Тя игра добре днес и заслужено продължава напред”, призна шампионката от Уимбълдън 2011.

Още едно сериозно име отпадна на старта в Токио. Това е шампионката от „Ролан Гарос” 2008 Ана Иванович. Сръбкинята водеше в резултата с 6:4, 4:4, след което загуби 8 от последните 10 гейма и отстъпи пред Урсула Радванска.

„С всеки изминал двубой в Токио се чувствам все по-добре и по-добре. Победих играч като Ана Иванович, което ми вдъхва увереност, че мога да победя още подобни състезателки”, каза Радванска.

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА В ТОКИО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини