Надя Петрова спечели най-значимата титла в кариерата си



29-09-2012 10:27 | Станко Димов

Рускинята Надя Петрова победи шампионката от миналата година Агниешка Радванска с 6:0, 1:6, 6:3 и спечели титлата от турнира Pan Pacific Open в Япония.

Световната №3 Радванска допусна две двойни грешки в превърналия се ключов гейм №8 на третия сет, в който Петрова проби за 5:3, след което със сервис на своя страна си гарантира победата и трофея. Любопитното е, че в началото на срещата двете си размениха по един сет, съответно на 0 и на 1 гейм.

Благодарение на успеха Надя Петрова спечели своята 12-та титла в кариерата. Определено обаче успехът в Токио е най-значимият.

Още повече, че за първи път в кариерата си рускинята успява да победи последователно 3 състезателки от Топ 10 в рамките на една седмица – Сара Ерани (Италия, №7), Саманта Стосър (Австралия, №9) и световната №3 Радванска.

„Чувствам се невероятно. Това е най-големият турнир, който съм печелила. Честно казано не съм очаквала, че това ще се случи”, сподели в интервюто на корта щастливата победителка.

Агниешка Радванска
пък пропусна да стане първата състезателка от 8 години насам, която успява да защити титлата си в Токио. За последно това стори американката Линдзи Дейвънпорт през 2004-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини