Надя Петрова чака американски паспорт



Надя Петрова чака американски паспорт
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-09-2012 11:20 | Мара Калчева

Руската тенисистка Надежда Петрова обяви, че очаква американски паспорт.


„Не става въпрос за смяна на гражданството. Докато играя тенис ще го правя от името на Русия. Но ако занапред ще ми бъде по-удобно да живея в САЩ, то защо да не получа и втори паспорт. Неотдавна най-после намерих разрешение на този проблем. Сега чакам одобрение.

"Защо ли ми трябва? Първо, ще ми бъде много по-лесно да реша въпроса с визите. Второ, вече си купих къща в Маями. Три спални, три бани, офис и кухня. Е, за сега офисът е празен – голи стени. Още не съм намерила време да се заема с ремонта.

"Но няма да си правя кабинет. Ще си направя тенис кът, ще си окача снимки за спомен. Ето, наскоро се снимах с Аранча Санчес-Викарио, с Надал... Трябва обезателно да хвана и Федерер! Сега за такива неща не мислиш особено, но след 20 години ще ти е приятно да си спомниш – ех, какви времена бяха!”, разказва Надя Петрова.


Преди дни 30-годишната рускиня спечели турнира Toray Pan Pacific Open в Токио. Кариерата й тръгна ударно през 2006 г., когато Надя победи Жюстин Енен на финал в Берлин и стана №3 в света. Но после пропадна заради травми и други физически неразположения.

На турнира в Синсинати през август тази година Петрова се отказа заради световъртеж. Но в Токио успя да се справи с три тенисистки от Топ 10 и да стане шампионка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини