Провал за Янкович и Иванович в Пекин



03-10-2012 12:41 | Станко Димов

Бившите №1 в света – Ана Иванович и Йелена Янкович напуснаха задружно силния турнир за жени China Open в Пекин. Двете стегнаха куфарите, като регистрираха загуби в трети кръг.

Първа се провали 11-ата в схемата Ана Иванович, която отстъпи с 4:6, 3:6 пред състезаващата се за Швейцария Ромина Опранди.

„Ромина е много талантлива и днес успя да разгърне част от потенциала си. За сметка на това аз не успях да напипам правилния ритъм и допуснах доста грешки, особено от форхенд. Не взимах топката достатъчно рано, на момент дори закъснявах. Чувствах, че не стоя добре на корта”, сподели след двубоя Ана Иванович.

„Като цяло не бях изненадана от Опранди. Гледала съм нейни двубои и знаех какво да очаквам. Това, което направи голямата разлика днес бяха непредизвиканите грешки”, разкри още сръбкинята.

Какво следва от тук нататък за бившата шампионка от „Ролан Гарос”? „Ще играя в Линц, след това в Москва и след това евентуално във финала за Фед Къп. Това е много важен турнир за мен и искам да покажа най-добрия си тенис на него”, каза Иванович.

Далеч по-драматично бе отпадането на Йелена Янкович. Сръбкинята водеше с 5:2 гейма, но въпреки това загуби първия сет с 5:7 от Карла Суарес Наваро, след което испанката се наложи с 6:4 във втората част и си гарантира място в следващата фаза.

„Никога не е лесно да играе срещу състезател като Йелена, но днес аз се справих отлично и заслужено продължавам напред”, коментира след двубоя Карла Суарес Наваро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини