Сьодерлинг докара до истерия Мъри



20-03-2010 03:07 | Николай Драгиев

Нов шамар по амбициите на Анди Мъри нанесе Робин Сьодерлинг. Шведът показа тенис от много високо ниво и напълно заслужено се класира за полуфиналите на Индиън Уелс, където го чака друг Анди - Родик.

 

Превъзходството на победителя бе толкова явно, че докарваше на моменти до истерия Мъри, който крещеше като обезумял и подхвърляше ракетата си. С поредната си победа над играч от топ 5 Сьодерлинг е на път да докаже, че е трайно явление, а не просто поредния случаен играч. В отделните части на двубоя между двамата световният номер 7 стигна до успех с 6:1, 7:6 (4).

Възпитаникът на Магнус Норман започна блестящо първия сет и само чудо спаси Мъри от това да получи "лешник". Шотландецът все пак измъкна един гейм при 5:0 и частично се отсрами. Изключително мощните удари на Сьодерлинг от всяка точка на корта, принуждаваха Мъри единствено да се защитава, чакайки грешки. Такива обаче почти не се появиха. На всичкото отгоре финалистът от миналата година вкара едва 50% първи сервис и като цяло подаването му бе лесно за разчитане.

Вторият сет започна по познатия сценарий и Мъри набързо изостана с 1:3. При 2:3 в полза на Сьодерлинг, британската надежда дръпна с 40 и вече виждаше как връща пробива. Нищо подобно не последва, тъй като Робин направи редица отлични точки и логично стигна до преднина от 4:2. Този баланс се запази до 5:4 и сервис за мача на скандинавеца. Учудващо той се пропука и при 8-ата си възможност, Мъри най-после проби за 5:5.

 

Стигна се до тайбрек, който също бе интересен. Този, който владееше инициативата отново бе Сьодерлинг, докато Мъри пак нервничеше. Минипробив разлика даде 5:4 точки и 2 сервиса за шведа. Той не чакаше нова покана и безкомпромисно затвори мача, изразявайки бурно радостта си, което не е много типично за него.

 

"Той игра много силно още от началото. Не се движех добре, удрях топката късо и му позволявах да диктува всички точки. Видно беше, че той играеше страхотно от дъното на корта, а и сервисът му се получаваше, когато бе нужно. Сбърках няколко точки в тайбрека и това също наклони везните," анализира Мъри след срещата.

 

Във финалния двубой, Сьодерлинг ще играе с Анди Родик, който разгроми Томи Робредо. Робин има преднина от 2:0 в общите им мачове.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини