Вожняцки официално №2, сама се хвали колко е добра



20-03-2010 19:12 | Николай Драгиев

Полско-датското чудо в женския тенис Каролин Вожняцки е все по-близо до мечтаното първо място в световната ранглиста. От понеделник Каро ще е номер 2, веднага след Серина Уилямс, макар да не е печелила турнир от Големия Шлем. Разбира се това не е задължително, особено на фона на Динара Сафина, която преди беше на тази позиция, а изгуби куп финали от най-важните турнири.

Вече няма никакво значение какво ще се случи във финала на Индиън Уелс и датчанката със сигурност ще бъде номер 2. Тя приключи 2009 г. като четвърта по сила, но доста бързо прогресира през новия сезон.

"Мисля че съм много добър играч и постигнах доста хубави резултати. Не е лесно да ме биещ, опонентите здраво трябва да се потрудят. Аз се боря като истински боец и ранглистата отразява усилията, които полагам. В момента обаче съм се концентрирала върху ставащото в Индиън Уелс. Това за ранглистата си е бонус," самопохвали се Вожянцки.

Датчанката бе близо до отпадане, след като падаше в третия сет на първия си мач в Калифорния от Ваня Кинг с 1:4. Това обаче не я спря и тя достигна до обичайния за нея обрат. "Можех да загубя още първия си мач. Направих най-доброто, което можех и вече съм на финал, това е важното. На корта предимно се боря. Сърцето ми е отдадено на играта и това е изключително важно," натърти още Каролин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини