Азаренка "надвика" Шарапова и взе титлата в Пекин



07-10-2012 16:22 | Станко Димов

Световната №1 Виктория Азаренка спечели супер силния турнир за жени в Пекин. На финала на надпреварата белорускинята се наложи с изразителното 6:3, 6:1 над подгласничката си в ранглистата Мария Шарапова.

По този начин Азаренка завоюва своята 5-а титла в рамките на календарната година, а със спечелените близо $850 000 от Пекин подобри и рекорда за най-много пари, спечелените от наградни фондове в рамките на един сезон - $6.9 милиона!

Иначе очакванията за зрелищен финал в Пекин далеч не се оправдаха, като причина за това бе великолепната игра на Азаренка. Само 15 минути бяха необходими на №1 в света да поведе в резултата с 4:0 гейма, след което очаквано взе и сета с 6:3. През втората част Вика бе още по-категорична – 6:1!

Титлата е общо 5-а за Азаренка през сезона, но и нейна първа от месец март насам, когато триумфира на турнира в Индиан Уелс.

Освен всичко Азаренка ще увеличи и значително преднината си на върха на ранглистата, като разликата с втората Шарапова от понеделник ще бъде близо 2000 точки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини