Мечтани полуфинали – първите четирима един срещу друг!



12-10-2012 16:43 | ATP WorldTour

В петък станаха ясни полуфиналистите на силния турнир в Шанхай, който е от категорията „Мастърс 1000”. Последните оцелели, които ще спорят за отличието, са четиримата водачи в схемата – Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри и Томаш Бердих! Какво повече можем да искаме!

Последен мястото си в полуфиналите си осигури Роджър Федерер. Швейцарецът, който в четвъртък си гарантира оставянето на върха на ранглистата за рекордна 300 седмица, нямаше особени проблеми в двубоя си с Марин Чилич – 6:3, 6:4 след малко повече от час игра на централния корт.

Двубоят можеше да приключи и по-бързо, но когато сервираше за мача при 5:3 Федерер допусна изненадващ пробив. В крайна сметка обаче швейцарецът подпечата успеха си в два сета.

За да се класира за финала обаче, Федерер ще трябва да се справи с шампиона от последните 2 години Анди Мъри. Британецът никога не е губил двубой в Шанхай, а освен това започна турнира в с приповдигнато настроение, предвид супер лятото за него, гарнирано със златен олимпийски медал и триумф на US Open.

Този двубой ще бъде и своеобразно повторение на финала в турнира от 2010-а година, когато Мъри вдигна трофея след успех над „ФедЕкспрес” с 6:3, 6:2. Нещо повече – Мъри има преднина в преките двубои с Федерер – 9:8 победи!

Вторият полуфинал ще противопостави Новак Джокович и Томаш Бердих. По-рано през деня сърбинът, който показва впечатляваща форма в Шанхай, се наложи с 6:3, 6:3 над опитния Томи Хаас. Бердих пък се справи с 6:3, 7:6 с Жо-Вилфред Цонга.

Статистиката преди двубоя е изцяло на страната на Джокович. Сърбинът е чехът са се срещали общо 10 пъти, в които Ноле има постигнати 9 победи!

Единственият случай, в който Бердих е успял да се справи с Джокович е на полуфиналите на Уимбълдън през 2010-а. От тогава обаче двамата са изиграли 7 двубоя, в които победата неизменно отива на страната на Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини