Титли за Янкович и Родик



21-03-2010 05:51 | Николай Драгиев

Предстоят финалите при мъжете и жените в Индиън Уелс. Изненадите не бяха малко и от четиримата финалисти в тях, единствено Каролин Вожняцки бе определяна като фаворитка преди турнира. Въпреки всичко "ветераните" Анди Родик, Йелена Янкович и най-вече Иван Любичич показаха, че класата не е подвластна на времето.

При мъжете Анди Родик е абсолютен фаворит на букмейкърите и това е напълно логично. Американецът е доста по-опитен, поне що се отнася до игра във финални двубои, а на всичкото отгоре това ще стане и пред родна публика. Тъкмо затова прогнозата ни е свързана с успех за Анди.

В женската част ситуацията е малко по-различна. Тук фаворитът е Вожняцки, но не и според нас. Янкович води с 3:0 победи срещу датчанката и определено има сили да я надиграе. Освен това сръбкинята е доста интелигентна в избора си на удари и със сигурност ще може да се противопостави на безгрешната игра на Каролин от основната линия.

 

Бъдещата номер 2 понякога проявява лабилност във финални двубои, губейки от по-слаби тенисистки. Тя го демонстрира на няколко пъти през 2009 г., така че има предпоставки това да се повтори пак.


Анди Родик - Иван Любичич - 1.33; тайбрек в мача - 1.61.

Йелена Янкович - Каролин Вожняцки - 2.25; Янкович хендикап +2 гейма - 1.90.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини