Петрова и Винчи се класираха за турнира в София



16-10-2012 11:03 | Станко Димов

Рускинята Надя Петрова и италианката Роберта Винчи се класираха за заключителния турнир Qatar Airways Tournament Of Champions в София, съобщи на официалния си сайт Женската тенис асоциация.
 
Двете играха и миналата година в това състезание, което тогава се проведе в Бали, Индонезия. Така вече са известни половината участнички за турнира в София, който започва на 30 октомври. Освен Петрова и Винчи сигурни са получилите „уайлд кард” Цветана Пиронкова и Мария Кириленко. Останалите ще станат ясни следващия понеделник – 22 октомври.
 
Рускинята Петрова, която е №13 в световната ранглиста, си осигури класиране с победата в турнира на трева в Хертогенбош от категория „Интернешънъл”.  Освен това бившата №3 в света спечели и големия турнир в Токио, като поп пътя към успеха отстрани три състезателки от Топ 10.

„Добро постижение е да стигна до Турнира на шампионките. Това означава, че още една година съм спечелила титла, което ме квалифицира за това състезание. Мисля, че София ще бъде добър начин да приключа годината”, заяви 29-годишната Надя.

Винчи е 15-а в класацията тази седмица. Тя победи в Далас, за да добие право да участва в „Арена Армеец”.

„Миналата година бях в Бали и беше невероятно и затова съм щастлива, че се класирах за София. Не си спомням да съм била в България и съм развълнувана, че ще я посетя за първи път. Надявам се да завърша сезона добре”, заяви италианката.

Много вероятно и Надя Петрова, и Роберта Винчи да пристигнат в нашата столица от Истанбул. Винчи е водачка в световната ранглиста на двойки и заедно със Сара Ерани ще играят в мастърса следващата седмица.

Петрова и Мария Кириленко са фаворитки за четвъртото, последно, място при дуетите и също вероятно ще участват в WTA Championships.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини