Започва монтажът на настилката за Турнира на шампионките



17-10-2012 14:27 | Станко Димов

В България вече пристигна по-голямата част от настилката, на която ще се играят двубоите от Qatar Airways Tournament of Champions в столичната зала „Арена Армеец” от 30 октомври до 4 ноември. Вече е ясна и официалната топка на заключителното състезание в календара на Женската тенис асоциация.

Покритието е на компанията Play It, а моделът се нарича PlayFlex и е от четвърта скала по категорията на ITF за бързина - medium fast. Поставянето на настилката започва в събота в „Арена Армеец” и в тренировъчната зала на комплекса.

На подобни покрития се играят турнирите на АТР в Санкт Петербург, Стокхолм и Банкок. Компанията осигурява настилките на тенис федерациите на Италия, Румъния и Израел.

PlayFlex бе избрана за официална настилка на състезанието благодарение на най-добрата си оферта към БФТ.

Официалната топка на Турнира на шампионките е HEAD PRO. Тя е с подобрени характеристики, дължащи се на уникална каучукова смес за 33 процента по-дълъг живот на топките.

Благодарение на покритието SmartOptik ™ видимостта е подобрена с 19 процента, според производителя. С топки HEAD PRO се играе турнирът на WTA China Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини