Ясни са имената на групите на Турнира на шампионките



18-10-2012 11:06 | Станко Димов

Организационният комитет на тенис турнира Qatar Airways Tournament of Champions оповести имената на двете групи за състезанието в София от 30 октомври до 4 ноември в зала „Арена Армеец”. Те ще се наричат „Сердика” и „Средец” – на старите имена на българската столица.

В двете групи ще има по четири състезателки. Водачки ще бъдат тенисистките с най-високо класиране в световната ранглиста. За момента от добилите право да играят в турнира на шампионките това са Каролинa Вожняцки, която е №11, и Надя Петрова, която е 13-а в класацията.

При основаването си през VII век пр. Хр. тракийският град получава името Сердика. Според една теория то идва от името на племето серди, което живеело в този район.

През IV век пр. Хр. Сердика за кратко е управлявана от Александър Велики, който според историци е направи няколко неуспешни опити да покори Черни връх.

Името Средец сегашната София получава през 809 година, когато хан Крум присъединява селището към България. Градът става център на голям административен район (комитат).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини