Саманта Стосър: Не обичам да играя в тишина



20-10-2012 10:34 | Мара Калчева

Поставената под №1 в схемата на турнира за Купа Кремъл, австралийката Саманта Стосър, се добра без особени проблеми до полуфинал. На пресконференция сред победата над Клара Закопалова Стосър сподели проблемите си и защо на практика спря да участва на двойки, макар че тъкмо в тази дисциплина достигна своите първи големи успехи.


-    В първи сет вашата съперничка успешно излизаше на мрежата, макар и твърде рядко. Защо?
-    Защото на мене ми се удаваше да пробивам дълбоко в корта. Клара обича да разкарва съперничките си по ъглите, а после да излиза на мрежата. Аз обаче успях да спра практически всички нейни атаки.


-    Вашите очаквания за предстоящия мач с Ана Иванович?
-    Отдавна не сме играли една срещу друга. Трябва да се готвя за тежък мач и да бъда готова за всякакъв обрат на събитията. Ще поговорим с треньора и ще разработим план за мача. При всички случаи ще ми се наложи да покажа най-добрия си тенис. Ана е много добра тенисистка и няма да е лесно.


-    Предишният ви мач  в Москва срещу Ализе Корне беше доста късен. Кога се чувствате по-добре – когато играете рано сутрин или късно вечер?
-    Да, мачът ми беше много късен и след него заспах едва в три часа през нощта. Трудно е да ставаш след всичко това. Но аз се радвам, че можах да се възстановя и да изиграя добър мач срещу Закопалова.

- Ще пътувате за Истанбул като първа резерва. Каква е вашата мотивация, ако стане така, че не изиграете нито един мач на заключителния шампионат на WTA?
- Според статистиката от последните десет години резервите са играли поне по един мач на този турнир. А това е напълно достатъчно да ме мотивира. Ще се готвя, ще бъда концентрирана и се надявам да проведа поне един двубой в Истанбул.

- Саманта, на мача срещу Закопалова имахте сериозна подкрепа от група руски фенове. Забелязахте ли ги?
-    Мога да кажа, че имах гореща подкрепа и в предишния мач, макар че беше много късен. Естествено чувам ободряващите викове, ръкопляскането след успешно разиграване. Много ми е приятно. Предпочитам такава атмосфера вместо да играя при пълна тишина. Тогава е скучно.


-    Преди вие печелехте турнири само на двойки. Сега сте се съсредоточила кариерата си в изявите на сингъл. Планирате ли през следващия сезон отново да играете в дует?
-    Има няколко причини, поради които преди играех само на двойки. Една от тях беше, че играех лошо на сингъл. Но после подобрих тениса си и ми беше много трудно да участвам и в двете. Нямам нищо против турнирите на двойки, но сега съм фокусирана върху самостоятелните си изяви.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини