Кайа Канепи пропуска Турнира на шампионките в София



22-10-2012 15:00 | Станко Димов

Най-добрата естонска тенисистка Кайа Канепи ще пропусне Турнира на шампионките на WТА в София заради контузия, съобщи БТА. 27-годишната Канепи страда от травма на дясната пета, която няма да й позволи за участва в състезанието в зала "Арена Армеец" от 30 октомври до 4 ноември.

Естонката пропусна Уимбълдън, Олимпиадата в Лондон и Откритото първенство на САЩ заради лечение на същия проблем. Канепи се завърна в игра след почти 4-месечно отсъствие в средата на септември и стигна до финала на турнира в Сеул.

Седмица по-късно тя участва и в надпреварата в Токио, където отпадна във втория кръг, след което заяви, че болките в петата са се възобновили и заради това тя отказа участие в турнира в Москва.

Естонката посети специалист във Финландия и опита да реши проблеми с лазерна терапия и специални процедури, но състоянието й не се е подобрило и това почти сигурно налага операция.

Поставена под номер 1 на Турнира на шампионките в София ще бъде Каролин Вожняцки (Дания), а участие още потвърдиха Надя Петрова (Русия) и Роберта Винчи (Италия), както и получилите "уайлд кард" Мария Кириленко (Русия) и Цветана Пиронкова (България).

Окончателният списък на участничките ще бъде обявен официално утре.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини