Боб и Майк Браян завършват сезона като №1 в света



22-10-2012 17:09 | Станко Димов

Близнаците Боб Браян и Майк Браян ще завършат сезона като №1 в ранглистата на двойки за рекордна осма година. 34-годишните близнаци записаха нов невероятен сезон, в който успяха да изравнят постижението за най-много титли от Големия шлем (12), след като триумфираха на US Open. Освен това близнаците спечелиха и златен олимпийски медал от Игрите в Лондон.

Освен това Боб и Майк триумфираха още в Сидни, Монте Карло, Ница, Торонто и Пекин, а освен това играха финал на Australian Open и „Ролан Гарос”. Те са единственият дует в света, който печели поне по 5 титли в продължение на 10 поредни години.

„Когато започваме сезона нашата голяма цел винаги е да завършим годината като №1. Точно затова е невероятно чувството, когато изпълниш целта си. В момента има много силна конкуренция в мъжкия тенис, в това число и в отборите, което прави постижението ни още по-ценно”, коментира Боб Браян.

„Спечелването последователно на златен олимпийски медал и US Open направи лятото ни едно от най-незабравимите изобщо в нашата кариера”, категоричен е Боб.

Майк допълни: „Определено 2012-а е година, в която ние ще имаме много спомени. Не само олимпийския медал и подобряването на рекорда на Уудитата, но също така и завършването като №1 в света. Предстои финалния „Мастърс” в Лондон, към който ще бъдат насочени всичките ни усилия през следващите дни”.

Близнаците Боб Браян и Майк Браян завършват сезона като №1 за четвърта поредна година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини