Вижте Великолепната осморка в София



23-10-2012 18:14 | Станко Димов

От Международната тенис асоциация обявиха имената на последните три състезателки, които ще вземат участие в Qatar Airways Tournament of Champions в София от 30 октомври до 4 ноември.

Сие Су-Вей от Тайпе, китайката Цзе Чжън и Даниела Хантухова от Словакия попълват Великолепната осморка, в която са още Каролина Вожняцки от Дания, Надя Петрова от Русия, Роберта Винчи от Италия и участващите с „уайлд кард” Цветана Пиронкова и Мария Кириленко от Русия.

Четири от Топ 16 на световната ранглиста ще играят в България. Вожняцки и Петрова ще бъдат водачките на двете групи за жребия, който ще се тегли на 29 октомври в Гранд Хотел София.

„Искам да поздравя тази престижна група от състезателки за техните успехи през 2012 година. Те очакват с нетърпение началото на Qatar Airways Tournament of Champions. Това е един много силен състав, в който всяка тенисистка има огромно количество успехи. В групата са носителките на 9 титли от турнири на WTA и феновете в София ги очаква невероятна седмица на женски тенис”, заяви председателят на Асоциацията и Изпълнителен директор Стейси Аластър.

„Ние сме възхитени, че ще има толкова много силни тенисистки в първото издание на Qatar Airways Tournament of Champions. Очакваме с нетърпение да приветстваме тези звезди на женския тенис в България, където всички очакваме едно вълнуващо състезание”, каза президентът на БФТ и директор на турнира Стефан Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини