Фереро няма да скучае извън тениса, ще тренира Алмагро



24-10-2012 14:21 | Станко Димов

Хуан Карлос Фереро си взе сбогом с професионалния тенис във вторник, след като загуби в първи кръг на турнира във Валенсия. Още преди месец 32-годишният испанец бе заявил, че ще приключи със спорта след надпреварата в зала тази седмица.

„Това е много специална седмица, много емоционална седмица за мен”, сподели Фереро. „На корта беше много емоционално. Но такива бяха настроенията от самото начало на турнира”, каза още Фереро, който отстъпи на старта в два сета пред своя добър приятел Николас Алмагро. 

„Още когато видях жребия не бях особено щастлив, защото Алмагро е един от тенисистите, срещу когото не исках да играя. Ние сме най-добри приятели, ние тренираме заедно. Заради това не исках да играя срещу него. Това обаче е едната страна на монетата. От друга страна е по-добре, че в последния ми мач на корта срещу мен бе много важен и близък човек”, коментира Фереро.

Шампионът от „Ролан Гарос” 2003 призна, че ще остане близо до тениса и има вероятност през другия сезон да бъде треньор на Алмагро.

„Нико е страхотно момче, той всяка година се бори за място в заключителния Мастърс. Има огромна вероятност да пътувам на няколко турнира с него в ролята си на негов треньор. Беше ми приятно, че изиграх последния си мач срещу него”, призна още Фереро, който през септември 2003 оглави ранглистата на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини