Курникова: Направих име, с което мога да променям света



Курникова: Направих име, с което мога да променям света
31-12-2009 02:39 | Станко Димов

Една от най-известните тенисистки въобще хващали ракета (без да е печелила титла на сингъл) Ана Курникова даде интересно интервю за руския в. "Спорт-Экспрес", в което разказва за живота си след тениса, за новостите в играта и автобиографията на Андре Агаси.


ЖИВОТ СЛЕД СПОРТА
Какво ще правя, след като приключа с кариерата си бе въпрос, който ме занимаваше през цялото време. Винаги съм обичала децата и много исках да се правя с нещо свързано с тях. Вече работя с доста организации, които помагат на дечица. Усещам, че чрез спорта, чрез това, което направих в кариерата си мога наистина да съм от полза. Изградила съм си име в тениса и това ми дава трибуна, от която да опитвам и да променям някои несправедливости. Спокойно мога да привлека вниманието на наистина важни хора, които да помогнат по наболелите проблеми. Често ходя в страни от третия свят и след това разказвам за нещата, които съм видяла там. Чувствам го като свой дълг. Нека не забравяме нашите деца - те са бъдещето ни. Необходимо е грижливо да подхождаме към новите поколения.

НОВИТЕ ПРАВИЛА
По мое мнение "ястребовото око" е доста интересна система. Чух, че има и промени в турнирите по двойки, но не съм наясно. Самото извършване на някакви промени, винаги носи своите плюсове и минуси. От една страна съществуват традиции от много години, а от друга промените изглеждат нужни, но не винаги за добро. Подобни новости най-вероятно са интересни за феновете, към които все пак е насочена и самата игра. Така че аз съм и за традициите, и за новото. Каквото и да си говорим, във всяко нещо трябва да се търси златната среда.

РАЗКРИТИЯТА НА АГАСИ

Той е наистина страхотен човек и е написал самата истина. Не знам по каква причина и заради кого се стигна до там да прави такива сензации. Но нека приемем, че това е негово лично решение. Уважавам откровените и честни хора. Андре има право на това, след като си е позволил да напише книга със заглавие "Open". Самото име изисква подобна откровеност. Аз бих постъпила точно като него.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини