Крал Лейтън се завръща в кралството си в Хюстън



22-03-2010 19:58 | Станко Димов

Лейтън Хюит най-накрая ще се завърне на корта. Бившият номер 1 в света получи "уалд кард" за турнира на клей "River Oaks Country Club", който ще се проведе в Хюстън в интервала 5-11 април и където Лейтън трябва да защитава титла.

 

Хюит получи контузия на бедрото в началото на януари по време на турнира за купа "Хопмън". Дни след това Лейтън взе участие на Australian Open, където бе победен в IV кръг от бъдещия шампион Роджър Федерер.

 

Веднага след турнира Хюит се подложи на операция на бедрото. Хирургическата интервенция бе сходна с тази, която Лейтън претърпя през 2008 година.

 

"Щастлив съм, че ще се завърна на турнира в Хюстън, където ще защитавам титлата си. "The River Oaks Club" е чудесно място, а хората винаги се отнасят много мило с мен. Мисля, че това е идеалното място да се завърна на корта след операцията", сподели Хюит.

 

Последният играч, който е защитил титлата си в този турнир е Анди Родик. Американец го направи през 2001 и 2002 година. През 2009 година Хюит се представи впечатляващо на турнира и спечели титлата без да загуби сет.

 

"Когато разбрахме, че Лейтън се възстановява по-бързо от очакваното и скоро ще се завърне на корта изобщо не се поколебахме да му дадем "уалйд кард". Той е голям шампион, не само от нашия турнир, а в нашия спорт като цяло. Очакваме с нетърпение да го видим отново на корта", каза директорът на турнира Ван Бари.

 

Очаква се поставен под номер 1 в схемата да бъде Фернандо Гонсалес. Участие в турнира ще вземат също Джон Иснър, Сам Куери, Марди Фиш, Иво Карлович, Майкъл Ръсел и Тейлър Дент.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини