Серина Уилямс завърши подобаващо сезона



28-10-2012 19:01 | Искрен Минчев

31-годишната Серина Уилямс спечели за трети път заключителния турнир на WTA в Истанбул. Във финалния двубой тя се наложи с 6:4, 6:3 над Мария Шарапова. През годината тя спечели също Уимбълдън, Олимпийските игри и US Open, което я прави фаворит и за наградата "Състезател на годината" при дамите.

За Уилямс това е трето призово отличие от финалния турнир на осемте най-добри. След срещата тя намери сили и да си направи малка шега с рускинята. "Знаете, тя е пред мен в ранглистата, така че не чувствах, че има какво да загубя в този двубой," каза с усмивка тя.

До момента Уилямс води с 10:2 победи срещу Шарапова в преките им сблъсъци. Изключително интересно е, че Уилямс има 31 победи от 32 мача след юни месец 2012-а. Срещу състезателките от топ 5 пък, тя е перфектна - 17:0.

Уилямс също така стана най-възрастната състезателка печелила турнира на най-добрите. Тя има общо 7 титли през настоящия сезон.

В течение на двубоя Уилямс нямаше никакви проблеми със своята опонентка. Тя не се наложи да отразява нито една точка за пробив през цялото време. Уилямс завърши двубоя с впечатляващите 40 печеливши удара и само 14 непредизвикани грешки, което говори за доминацията й на корта.

Любопитен факт за Серина, която ще завърши годината под №3 е, че тя спечели всичките си мачове през сезона срещу състезателки, които са под номер 1 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини