Шефът на WTA се срещна с Бойко Борисов



29-10-2012 16:53 | Станко Димов

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна тази сутрин в Министерския съвет с председателя на WTA Стейси Аластър. Повод за визитата е домакинството на България на Турнира на шампионките от 2012 г., който ще се проведе от 30 октомври до 4 ноември в зала „Арена Армеец” - София.
 
Г-жа Аластър изказа благодарност към премиера и правителството за подкрепата при подготовката и реализирането на първенството. „Помощта на държавата за провеждането на турнир от подобна величина ще донесе не само реклама за страната ви, но и инвестиции”, сподели тя. Ръководителят на WTA изрази желание асоциацията да си партнира дългосрочно с Българската федерация по тенис и подчерта възможността в страната ни да се провеждат постоянни (ежегодни) прояви, свързани с този спорт.
 
Премиерът Борисов приветства идеята и посочи, че политика на правителството е да влага средства от бюджета за изграждане на спортни съоръжения не само в столицата, но и в по-малките градове.

„България трябва да стане световно средище на спорта. Имаме постижения в миналото, имаме и в настоящето. Убеден съм, че предстоят добри години”, заяви министър-председателят и пожела успех на състезателките. Турнирът ще се провежда у нас три последователни години.
 
На срещата присъства и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини