Мария Кириленко: Пиронкова е много добра, вече мисля за почивка



30-10-2012 02:16 | Искрен Минчев

Над 5,3 млн. долара. Толкова е спечелила Мария Кириленко от началото на професионалната си тенис кариера. За скромно момиче като гаджето на хокеиста Александър Овечкин това е голяма сума. Тя го осъзнава и често прави дарения. Красавицата пристигна вчера в България, за да участва в турнира на шампионките, дори се падна в една група с Цветана Пиронкова. Веднага след жребия Кириленко отдели време специално за "Стандарт".


- Мария, какво знаеш за България и какви са първите ти впечатления от страната?

- Не знам много, честно казано. Чувала съм футболиста Христо Стоичков
Пристигнах преди няколко часа. Сега виждам, че е доста дъждовно времето. Валежите ме успокояват и ме концентрират, така че се радвам на това време.

- Това е последният турнир за годината. Чувстваш ли се във ваканционно настроение?
- Чувствам се уморена, но в никакъв случай не съм излязла във ваканция още. Беше дълъг сезон, изпълнен с падения и възходи. Но сега трябва да спечеля, за да мога да изляза във ваканция с усмивка. Има още седмица, а след това ще се прибера вкъщи за малко. Разбрах, че Ангелик Кербер е скочила в басейн от щастие, след като сезонът й е приключил. Не възнамерявам да правя нещо толкова лудо, но със сигурност ще отпразнувам края на сезона подобаващо.

- Направила ли си планове за почивката?
- Да! Всичко е уредено, но е тайна къде ще ходя на почивка.

- А ясно ли е с кого ще ходиш на почивка?
- Естествено (смее се). Със семейството ми. Ако ме питате за Саша (б.р. гаджето й Александър Овечкин) - да, и той ще е там, но за малко, тъй като има мачове.

- Ти пробвала ли си да играеш хокей някога?
- Да, пробвах, но на втория път едната кънка ми се счупи и паднах лошо. Едва не се контузих. Добре че не се потроших. Все пак това не е моят спорт.

- Ще идва ли Саша в България, за да те подкрепи?
- Едва ли, Саша има ангажименти, но баща ми ще дойде. Ще съм по-сигурна с него.

- Как оценяваш шансовете си в турнира?
- Ще бъде много трудно. С Надя се познаваме отдавна. Освен това мачът ми с Цветана ще е много сложен, тъй като тя ще играе пред родна публика.

- Какво мислиш за Пиронкова?
- Много добра тенисистка и професионалистка. Не я познавам много, но съм сигурна, че е добър човек. Така ми изглежда. Аз имам предчувствие за нея. Още като я видях първия път, си казах, че тя е готина. Двете сме играли заедно, но като малки. Това беше много отдавна.

- Какво стана в този мач?
- Ами спечелих го, но беше много трудно. Помня, че след двубоя ми подариха близалка за победата. Много я харесах.

- Коя е любимата ти настилка?
- Твърди кортове и трева. На тях съм най-спокойна. Иначе казано, съм добра на бързи настилки.

- Организаторите на турнира в София казаха, че настилката е доста бърза.
- Да, разбрах за това и съм много доволна. Това ще ми помогне да се опъна на фаворитките.

- Кои са те според теб?
- Със сигурност Каролина Вожняцки.

- Кое ти харесва повече - да играеш на сингъл или на двойки?
- Всъщност ми харесват и двата стила. На сингъл има още какво да подобрявам в играта си - форхенд, бекхенд, къси топки. Дори трябва да работя върху смачовете си, защото напоследък бъркам доста лесни топки. Но аз съм общителен човек и когато играя на двойки, съм много щастлива, защото комуникирам с партньорката си. Така се чувствам спокойна, че има кой да ми пази гърба (б.а. смее се). Може би и затова съм по-успешна на двойки.

- Ще е проблем ли това, че ще се изправиш срещу българската публика, която ще вика за Цветана?

- И друг път ми се е случвала подобна ситуация, но аз съм професионален тенисист и гледам да си върша работата. Подготвена съм за всякакви ситуации,
стига публиката да не ме замеря с нещо. Шегувам се, разбира се, надявам се да дойдат повече хора, които да подкрепят както Цветана, така и останалите състезателки.

- Разкажи за влечението ти към класическата музика?
- Това е моята слабост. Преди години имах обожатели, които се насилваха да слушат класическа музика само за да ме впечатлят.

- Александър Овечкин беше ли един то тях?
- Не, не, той ме спечели с друго, но това е тайна, която отново няма да разкрия. Да сменим темата, предполагам искате да ме питате и за влечението ми към модата?!

- Да, така е, знае се, че често с Мария Шарапова обсъждате новостите?
- Ооо да, с Маша само за това си говорим. Много сме напреднали в тази тема. Но да ви кажа честно, обичам модата, но не обичам моделките. Те ме отвращават с начина си на държание.

- Известно е, че обичаш и риболова?
- Това е любимото ми хоби. Следващата седмица със сигурност ще отида на пикник някъде и след това ще поседя с въдица в ръка.

Димитър Пенев

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини