Пиронкова: Няма да се оправдавам за загубата



31-10-2012 20:26 | Станко Димов

Цветана Пиронкова остана доволна от играта си в двубоя с Мария Кириленко, въпреки че отстъпи в резултата след 1:6, 4:6. На пресконференцията след мача Цвети сподели, че въпреки желание за победа умората от тежкия сблъсък с Цзе Чжън във вторник си е казал тежката дума.

„Мария игра много добре, днес беше по-добрата тенисистка и заслужено спечели. Определено не се чувствах на 100% възстановена физически, но не искам да се оправдава, а и няма за какво. Положението е такова, каквото е”, започна анализа си за двубоя Пиронкова.

„Позитивите от загубата? От всеки двубой могат да се извлекат позитиви. Всеки мач е добър за мен като опит, та дори и чисто като тренировка. Смятам, че днес играх по-добре в сравнение с вторник”, каза още Цвети.

„Утре имам почивен ден, което е плюс за мен. Ще бъда в залата и ако имам възможност ще наблюдавам на живо двубоя между Петрова и Кириленко. Те двете са различни състезателки.

"Надя е доста по-остра, докато Мария е много силна в отбрана. С Петрова играх на клей в Брюксел, тогава я победих. Играх доста добре срещу нея”, коментира още Пиронкова.

Запитана дали може двете рускини да уговорят мача по между си, Пиронкова сподели следното: „Това е абсурдно. В тениса уговорени мачове няма”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини