Надал: Собствените ми страхове ме убиват



23-03-2010 19:28 | Николай Драгиев

Рафаел Надал се обяви в подкрепа на Тайгър Уудс. Скандалният номер 1 в голфа се забърка в куп скандали и е пред развод, а "сексуалните" му подвизи бяха раздухани от медиите, което утежни допълнително ситуацията му. Според Надал обаче това е било грешно, тъй като никой няма право да се бърка в личния му живот.

"Първото нещо, което си помислих, след като чух за скандала, е че обществото подхожда погрешно спрямо него. Спортните медии трябва да оценяват неговото представяне като играч, а не да се ровят в личните му дела," обясни пред "Марка" испанецът.

"Какво прави в личния си живот е негова работа и на никой друг. Аз продължавам да му се възхищавам, защото е модел за подражание като спортист."

Очаква се Уудс да завърне в игра още следващия месец на турнир от US Мастърс. "Забавно е, че същите хора, които го критикуваха, сега го приветстват при завръщането му. Спортът просто се нуждае от човек като него," допълни Рафа. Преди време в подкрепа на Уудс се обяви и Роджър Федерер.

Световният номер 4 коментира и собственото си състояние. Той уточни, че още не знае до какво ниво е достигнал, тъй като усеща, че има какво да подобри в играта си. "Не мога да преценя в какво състояние съм. Трябва да подобря някои неща," каза той.

"В момента се страхувам, тъй като не знам дали мога да играя до пълния си лимит. Човек в повечето случаи не се бори толкова със своя опонент, а по-скоро срещу самия себе си и страховете си. Това сякаш те убива малко или много, отразява се на психическото ти състояние," разкрива още Надал какви мисли го вълнуват в месеците, когато не игра.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини