Надя Петрова е на финал след изключителен мач



03-11-2012 22:00 | Станко Димов

Надя Петрова ще бъде съперникът на Каролина Вожняцки във финала на Qatar Airways Tournament of Champions. Това стана факт, след като рускинята се наложи с 6:7 (8), 6:1, 6:4 над Роберта Винчи в изключителен двубой, който продължи 2:42 часа.
 
Петрова и Винчи изиграха един от най-добрите двубои за цялата седмица, в който и двете имаха своите шансове да спечелят. Рускинята пропусна 2 сетбола в първата част, която в крайна сметка загуби с 8:10 точки след тайбрек.

През втория сет рускинята взе инициативата и след 6:1 изравни резултата. Много напрегнат и емоционален бе двубоят във финалния сет, в който Петрова проби за 5:4, след което със сервис на своя страна и мощен ас по правата си подпечата успеха.

„Много съм щастлива, че съм на финал. По едно време си мислех, че може би играя последния си двубой тук и затова реших да покажа най-доброто от себе си. В неделя ще се опитам да затрудня максимално Вожняцки. Ако успея да спечеля титлата ще бъде възможно най-добрият завършек на сезона за мен”, коментира Петрова след двубоя.
 
Финалният двубой в неделя започва в 18:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини