Пиронкова срещу Вожняцки в Маями24-03-2010 02:37 | Николай Драгиев

Наглед сериозен късмет извади Цветана Пиронкова при жребия за основната схема в Маями. Тя ще спори в първи кръг срещу Хедър Уотсън (Великобритания), която понастоящем е 406-а в световната ранглиста. Хедър ще направи 18 години през месец май и досега няма кой знае какви успехи. От началото на сезона тя играе на по-малки турнири в САЩ, където има един четвъртфинал и доста загуби в първите кръгове.

Иначе чернокожата Уотсън е част от култовата школа на Ник Болетиери в Брадентън, Флорида. Наред с 16-годишното дете-чудо Лаура Робсън двете минават за най-талантливите продукти на школата на Острова.

Самата Уотсън попадна в основната схема благодарение на "уайлд кард" от организаторите на надпреварата.

По-интересно е, че във втори кръг Пиронкова ще може да играе със световната номер 2 Каролин Вожняцки. Датчанката игра само преди броени дни финал в Индиън Уелс и ако не друго може да чувства известна умора, което е плюс за Цвети.

Трябва да се отбележи и друго за съперничеството между двете. Вожняцки надви Пиронкова преди 2 години тъкмо в Маями, още в първи кръг с 6:4, 7:5. През миналата година Каролин прави и най-доброто си постижение, достигайки четвъртфинал на "Sony Ericsson Open". Същата 2008 г. първата ни ракета падна още веднъж от датчанката - на трева в Ийстбърн, пак в два сета.
Коментари
Други новини