Обещаващо начало на ATP World Tour Finals (видео)



05-11-2012 18:35 | Станко Димов

С изключителен двубой между Анди Мъри и Томаш Бердих започна последният за сезона турнир от календара на АТР - ATP World Tour Finals, който по традиция събира 8-е най-добри тенисисти.

В среща от Група „А” местният любимец и фаворит - Анди Мъри стигна до трудна, но сладка победа над Томаш Бердих. Олимпийският първенец се наложи с 3:6, 6:3, 6:4 в двубой, който продължи 2:15 часа.

Въпреки, че имаше значително повече точки за пробив, Мъри бе този, който първи загуби подаването си. Това стана за 2:4 в първия сет, след което чехът затвърди за 5:2. Малко по-късно Бердих сервира за първия сет и успя, въпреки че Мъри отново имаше точки за връщане на пробива.

Шотландецът най-накрая се справи с подаването на съперника си в началото на втория сет – 3:1. Любопитното е, че Мъри реализира едва 11-ата си точка за пробив в двубоя! Този момент се оказа ключов, защото до края на срещата Мъри не изпусна нито за момент контрола над двубоя.

В заключителния трети сет британецът записа 100% успевамост на първи сервис и тотално отчая съперника си. Още в началото Мъри проби за 2:1, след което до края на сгреши.

Това е пето участие на Мъри в заключителния турнир на АТР, като британецът за 4-ти път започва с победа. Единственият случай, в който Мъри е губел на старта беше миналата година (от Ферер), след което се отказа от надпреварата.

Другите двама съперници в Група „А” са Новак Джокович и Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини