Късметлии сме и трябва да го разберем



06-11-2012 13:51 | Петьо Борисов

Най-голямото събитие в историята на тениса у нас приключи. Турнирът на шампионките има своя нов победител. И това в България.

Страната ни прие за пръв път състезание от подобен ранг и се справи. Може би не перфектно, но достатъчно добре, за да имаме самочувствието, че заслужаваме мястото си сред елита в този спорт. Както каза и Пиронкова, време е да забравим чувството си за малоценност и да повярваме в собствените възможности.

Защото другите ни оцениха. И то подобаващо. Не е случайно, че повечето от участничките всеки ден споменаваха колко са доволни от организацията. Не само от куртоазия. Защото условията за тях бяха отлични и всички се погрижиха нищо да не им липсва.

Тенисистките пък се погрижиха за това, което умеят най-добре – да играят отличен тенис. Почти всички мачове предложиха страхотни емоции и всяка една от състезателките с всяко следващо излизане на корта показваше по-добра игра.

Това в най-голяма степен важи за Пиронкова. Нашето момиче игра много по-добре в последните си три мача, които загуби, отколкото в първия, който спечели с обрат. Цвети показа, че е изключително близо до най-добрите в света.

Първите сетове срещу Надя Петрова и Каролина Вожняцки бяха истинска наслада за зрителите. Просто още малко повече увереност и по-добра физическа подготовка и Цвети ще притеснява всички от елита. Тя подлудяваше хората по трибуните, които в стремежа си да помогнат на нашето момиче често се държаха дори непристойно.

Прекрасно е, когато искаш да помогнеш на Пиронкова, но да освиркваш и ругаеш съперничката й е невъзпитано. Още повече когато става въпрос за тенисистка, завършила последните две години като номер 1 в света.

Навиците се изграждат и е ясно, че трябва да мине известно време, докато хората се научат как да се държат по време на тенис мач.

Но трябва да се разбере, че сме истински късметлии да имаме подобен турнир в България и да бъдем по-позитивни и благодарни за това. Защото и нас вече ни има на картата.

Петьо Борисов, в."7 дни спорт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини