Дел Потро запазва шанс за полуфинал в Лондон



08-11-2012 23:24 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро запази шансове за участие на полуфинал на заключителния за сезона „Мастърс” турнир в Лондон. Аржентинецът се наложи с 6:0, 6:4 над Янко Типсаревич в двубой от втори кръг от Група „В”, записвайки първата си победа в тазгодишното издание на турнира.

За жалост на близо 17 000 зрители, които бяха изпълнили зала О2 Арена в Лондон, интрига във вечерния двубой нямаше. Дел Потро от самото начало взе инициативата и започна ударно – 6:0 в първия в сет. С ранен пробив в началото на втората част шампионът от US Open 2009 продължи да доминира и до края на срещата не допусна изненади.

Така за втора поредна година на заключителния „Мастърс” ставаме свидетели на сет на нула. Миналата година „геврек” отнесе Рафаел Надал в двубоя с Роджър Федерер (6:3, 6:0).

За да е сигурен за място на полуфинал, Хуан Мартин дел Потро ще трябва да спечели последния си двубой от групата, който е срещу Роджър Федерер. От своя страна швейцарецът е единственият сигурен за следващата фаза, след като спечели с по 2:0 сета първите си две срещи в Лондон.

В другия мач от тази група ще спорят Давид Ферер и Янко Типсаревич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини