Неповторимата история на плаката "Тишина! Геният работи."Неповторимата история на плаката "Тишина! Геният работи."
Свързани играчи
Тагове
25-03-2010 22:53 | Николай Драгиев

Фенката на Роджър Федерер Кати Удуард е една от създадателката на легендарното знаме "Шшш!!! Тишина! Геният работи." Тя се описва като Роджър-холичка. И ако си мислите, че това е просто парче плат с оригинален текст, то сте в грешка. Слоганът вече има легендарен характер, но далеч не само заради човека, на когото е посветен.

Ето какво разказва Кати Удуард за легендарното знаме, посветено на швейцарския маестро:

"Шшш!!! Тишина! Геният работи", е надпис, който всеки средностатистически фен на тениса (и Федерер), е виждал поне няколко пъти. Той призовава публиката да не шуми по време на битките на световния номер 1. Слоганът е базиран на статия в "Сан Диего Трибюн", написана по повод на титла на Федерер от Pacific Life Open през 2006 г. Вдъхновените фенове на Роджър планират да отидат на "Sony Ericsson Open" тъкмо с подобен надпис върху своя плакат. Те бързо го стъкмяват с червен плат и бяла лента.

След надпреварата в Маями, в официалния сайт на Роджър - rogerfederer.com, един от членовете предлага нестандартната идея, да пратят знамето и на следващия турнир, на който участва Федерер - този в Рим. Идеята бързо се превръща в мания за привържениците на швейцареца. Те разпространяват слогана навсякъде, където е той, считано от 2006 г. Останалото е история.

След година по различни летища, пощи и всевъзможни багажи, плакатът най-после е представен ан Роджър през 2007 г., отново в Маями. Тогава бе презентирана и новата му версия от плат с подгъв и ръчно изрисувани букви. В средата на белия кръст пък Федерер положи своя автограф. Особено впечатляваща е грижата, която феновете са отдали на своето творение. Те са положили неимоверни усилия да го запазят в отличен вид, въпреки хилядите километри, които то е пропътувало.

 

Самите привърженици не веднъж са били "приятно изненадвани" от Федерер, който с швейцарска точност е насочвал по една топка за спомен от корта, след поредната си победа. В края на същата година и второто знаме по рода си е било "пенсионирано" и връчено с автографите на всички фенове на Федерер. Новото, трето такова, дебютира шампионски в Мелбърн през януари и "вижда" как швейцареца взима 16-ата си титла от Шлема.

Феновете от своя страна обещават, че докато Федерер се състезава, плакатът ще го следва неизменно.

Ето и справка с "постиженията" на феновете и тяхното знаме-плакат:

- Той е обиколил 16 града в 11 страни, по няколко пъти.

- Присъствал е на 12 турнира от Големия Шлем и на 8 от 9-те турнира "Мастърс 1000", пак няколко пъти.

- Пропътувал е 72,843 км само през 2009 г.

- Вторият плакат (април 2007 - ноември 2009) е подписан от 286 фена.

 


kristIW10 0311 1 FAN FILE: THE ROGER FEDERER GENIUS AT WORK BANNER RAMA!

 

 

Roger Federer Genius Banner with fans FAN FILE: THE ROGER FEDERER GENIUS AT WORK BANNER RAMA!

 

Roger FEderer genius banner signatures 1024x707 FAN FILE: THE ROGER FEDERER GENIUS AT WORK BANNER RAMA!

 

geniusrf sig miami 07 banner FAN FILE: THE ROGER FEDERER GENIUS AT WORK BANNER RAMA!

 

 

Genius Aussie 07 painted faces 1024x768 FAN FILE: THE ROGER FEDERER GENIUS AT WORK BANNER RAMA!
Коментари
Други новини