Федерер: Мирка е незаменима за мен



29-11-2012 23:27 | Искрен Минчев

Роджър Федерер се изказа изключително ласкаво за положителната роля в неговата кариера на съпругата му Мирослава Вавринец. Швейцарецът е на мнение, че тя е помогнала сериозно за доброто му развитие.

"Мирка винаги ми е помагала. Тя е страхотна компания. Когато я срещнах нямах нито една титла, а сега имам 76.

"Тя пътуваше с мен навсякъде и нейната роля е много важна за мен, а и тя обича да ме гледа в игра.

"Сега животът ни се промени след раждането на нашите дъщери, но ние се стремим да го съчетаем с моята кариера. Тя винаги ме придружава, когато може и си мисля, че щях да се откажа, ако на нея не й харесваше да идва с мен. В крайна сметка опитвам да живея спокойно и тихо, аз съм съвсем нормален," обяснява Федерер за семейния живот.

Относно сезона през 2013-а година Федерер прави прогноза, че ако е здрав, Хуан Мартин дел Потро ще бъде сериозна заплаха.

"Мисля че целта му трябва да бъде да достигне поне топ 4-5 в ранглистата. Хуан Мартин игра много добре през тази година. Надявам се, че той ще успее да задържи това ниво през 2013-а и ще се предпази от контузии.

"Преди време той бе контузен за дълго време. Той може да се бори за №1. Аз съм играл срещу него много пъти и това винаги са били много трудни мачове," отчита швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини