Агниешка Радванска обра наградите на феновете



30-11-2012 12:34 | Станко Димов

Агниешка Радванска получи признание от феновете при наградите на Женската тенис асоциация. Полякинята бе избрана за фаворитка на почитателите в Интернет. В борбата на общо 13 тенисистки за Ага гласуваха общо 42,8% от над 65 000 човека. Втора остана китайката Ли На с 27% от вота.

Радванска грабна и още две награди. Тя е фаворитка на феновете със своята страница в социалната мрежа Facebook. За нея гласуваха 46,5%, а втора остана Мария Шарапова с 24%.

Третият приз на полякинята е за видео на годината, за което също гласуваха хората. Битката на Агниешка с една оса получи 48,7%, а за кампанията Strong Is Beautiful останаха 24%.

За двойка, която е фаворит на почитателите на тениса, бяха избрани Серина Уилямс и Винъс Уилямс. Сестрите взеха 36 % от вота и така изпревариха Надя Петрова и Мария Кириленко (25,5%).

За Twitter активност на годината феновете определиха Каролина Вожняцки с 42%. Серина Уилямс е втора с 24,9%.

С това приключи обявяването на наградите на WTA. Тенисистка на годината е Серина Уилямс, за двойка №1 бе избрана Сара Ерани-Роберта Винчи. Италианката Ерани беше определена и за най-прогресирала през сезона.

Лора Робсън е новачка на 2012 година, а завръщането на годината е на Ярослава Шведова. Ким Клайстерс беше отличена за спортсменство, а за най-етична и отзивчива бе определена Винъс Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини