Алмагро победи Родик на финала в Маями



03-12-2012 14:57 | Станко Димов

Николас Алмагро победи Анди Родик на финала на демонстративния турнир в Маями. Испанецът се наложи с 6:4, 7:5, след като успя да пробие по веднъж в двата сета сервиса на Родик.

В предишните два сблъсъка между двамата победите отиваха на сметката на Родик, като един от двубоите дори бе на същите кортове – в Маями през 2010 (четвъртфинал).

Алмагро спечели първия сет, след като направи пробив в деветия гейм, когато при 30:40 американецът сгреши от бекхенд. През втората част Родик спаси един брейк-бол в деветия гейм, но нямаше отговор на изключителната игра на Алмагро в 11-ия гейм, когато дойде и решителният пробив.

След двубоя Родик сподели, че контузиите през последните години и напрежението да бъде сред професионалистите са се оказали ключови фактори при избора му да се откаже.

„Все още се забавлявам когато играя тенис. Всъщност това винаги е важало за мен, не това беше причината да се откажа. Може би ако нямах контузии щях да размисля и нямаше да спрта с тениса. За жалост обаче контузиите не ми позволяваха да играя на нивото, на което исках”, коментира Родик.

Както е известно американецът се отказа след US Open 2012.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини