Мъри: Спечеля ли в Австралия, пътят към №1 е открит



05-12-2012 15:19 | Станко Димов

 Анди Мъри далеч не крие мераците си към първото място в ранглистата. Британецът, който ще започне сезон 2013 като №3 в ранглистата сподели, че ключово за предвижването му напред в ранглистата може да се окаже Откритото първенство по тенис на Австралия, което започва след малко повече от месец.

„Определено Australian Open е голямата ми цел в момента. За друго не мисля. Ако спечеля в Мелбърн и започна добре сезона, то тогава ще имам реален шанс да оглавя ранглистата”, коментира Мъри пред ESPN.

Шотландецът сложи край на 76-годишното чакане на Великобритания за титла от Шлема, след като през лятото на 2012-а спечели US Open. Мъри призна, че с основна заслуга за подобряването на играта му е Иван Лендъл, с когото той работи от година.

„С Иван работихме по подобряването на някои компоненти от играта ми. Един от тях е агресията. Тази година определено бях по-агресивен. Преди често чаках съперникът да сбърка, за да направя точка. Сега вече не е така.

Разбира се положихме огромни усилия и около психологическата издържливост на корта. Мисля, че и тук резултатите са видими”, коментира Мъри, който освен титлата от US Open ще запомни сезон 2012 и с двата медала на Олимпийския турнир по тенис – златен на сингъл и бронзов на смесени двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини