Вожняцки спечели играта на нерви с Пиронкова



27-03-2010 05:00 | Niki Vasilev

Цветана Пиронкова бе на път да постигне нова победа над тенисистка от топ 10. Българката изигра чудесен двубой и след 2 часа и 20 минути се предаде срещу световната номер 2 Каролин Вожняцки на супертурнира в Маями. Датчанката успя да измъкне мача след 3:6, 6:3, 6:4. През повечето време от срещата обаче не можеше да се определи коя е 117-а в света и коя номер 2. Един пробив повече и по-добра игра при важните точки обаче донесоха скъпоценния успех на Вожняцки.


Цвети започна на много високо ниво. Тя повтори играта си от квалификациите и се чувстваше отлично на корта срещу втората най-добра в света. Тя осъществи важен пробив в началото и дръпна с 3:1. При много равностойна игра и няколко възможности за пробив за Вожняцки, протече остатъкът от играта в тази част. Българката издържа на напрежението и затвори с 6:3.

Нещо повече, Пиронкова успя да трансформира отличната си игра в преднина от 3:1 гейма във вторита част и сякаш бе близо до успеха. Подобно на мача и с Алиса Клейбанова преди дни в Индиън Уелс, това така и не се случи. Вожняцки намери сили и взе 5 поредни гейма за 6:3 в нейна полза. Трябва да се отбележи, че при 1:1 в тази част, двубоят бе спрян заради дъжд и това сякаш даде време на Каролин да преосмисли тактиката си.

Третият сет бе игра на нерви. Фестивалът от пробиви в крайна сметка донесе късмет на Вожняцки. Тя проби Цвети три пъти, а загуби началния си удар 2. Сервисът също изневери на първата ни ракета, която вкара едва 52% срещу 82% за датското чудо.

Така Пиронкова записа трето поражение от 3 мача с Вожняцки. Две от тях само в Маями. Въпреки това Цвети си гарантира 80 точки в ранглистата (които я изстрелват в подножието на топ 100) и близо 14 хиляди долара. Ако задържи сегашната си отлична форма, българката може да се надява на място на Ролан Гарос, дори в основната схема, което е основната й цел в момента.
ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА!
Bulgaria's Tsvetana Pironkova returns a shot to Denmark's Caroline Wozniacki during their match at the Sony Ericsson Open tennis tournament in Key Biscayne, Florida, March 26, 2010.



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини