Муратоглу: Ферер има комплекс срещу Топ 4 играчите



13-12-2012 16:45 | Станко Димов

Вече бившият треньор на Григор Димитров - Патрик Муратоглу смята, че петият в световната ранглиста Давид Ферер има комплекс от четиримата преди него в класацията на сингъл. Според наставника на Серина Уилямс, испанецът трябва да освободи мисленето си, когато излиза срещу тях на корта.

„Давид изглежда има някакъв комплекс, когато се изправи срещу играчи от Голямата четворка. През 2012 година той е допуснал 9 загуби от 10 мача”, анонсира Муратоглу.

„Самият Ферер има способности да се представя по-добре. Доказа го тази година на финала в Барселона, когато за малко да победи Надал на клей, но не успя да спечели точките, които щяха да му помогнат да обърне мача в своя полза. Хората остават с впечатлението, че той има прекалено голям респект към тези хора. Може би обаче 2013-а ще бъде неговата година”.

Припомняме, че през сезона Давид Ферер спечели рекордните 7 титли. Последната обаче бе най-ценна за него, защото дойде от турнира в Париж (зала „Берси”). Впрочем това бе и първото отличие на Ферер в надпревара от „Мастърс 1000” сериите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини