Бившият треньор на Григор си намери нов клиент



16-12-2012 12:00 | Станко Димов

Ракета №4 на Австралия Матю Ебдън ще търси пробив в Топ 30 на ранглистата с нов треньор. Тенисистът обяви, че започва съвместна работа с бившия №7 в света Питър МакНамара.

Младоженецът Ебдън завърши сезона в близост до Топ 100, а през октомври бе достигнал до рекордното в кариерата си 61-о място.

„Той има бъдеще. Не виждам никакви слабости в играта му, което е добре, защото има добра основа, върху която да се развива”, коментира МакНамара.

„Нашата цел ще бъде пробив в Топ 30. Мисля, че няма сериозна разлика между играчите от Топ 6 до Топ 100. Разликите са съвсем малки. Матс е едно от момчетата, които могат да направят пробив”, категоричен е МакНамара.

В миналото австралиецът е тренирал бившия №8 и финалист от Уимбълдън Марк Филипусис, а за последно работи с българина Григор Димитров.

По време на своята състезателна кариера МакНамара спечели два пъти титлата на двойки на Уимбълдън и веднъж на Australian Open в тандем с Пол МакНами.

„Той наистина знае какво е необходимо да си част от Топ 50, от Топ 30 и дори от Топ 20 в световния елит”, коментира от своя страна Ебдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини