Пиронкова: През 2013-а искам да спечеля турнир на WTA



19-12-2012 12:24 | Искрен Минчев

През настоящия сезон Цветана Пиронкова записа поредните си добри резултати - стигна до три четвъртфинала и един полуфинал в София. Ето и нейното мнение за представянето й пред официалния сайт на WTA.

За четвърти път в последните пет години завършва в топ 50...
"Беше много драматична година за мен. Като цяло съм доволна от моите резултати. През тази година имах по-стабилни резултати спрямо предишни сезони, което беше една от моите цели. Най-добрите ми постижения бяха достигането до четвърти кръг на US Open и полуфиналът на Хопман къп с Григор Димитров - беше вълнуващо преживяване. Разбира се, осъзнавам, че има много още какво да постигна и трябва да работя!"

За първия турнир на WTA в България...
"Това бе невероятно преживяване за мен. Да играя пред родна публика за първи път на толкова високо ниво, бе наистина вдъхновяващ опит, но в същото време и трудно. Родната публика бе развълнувана не само заради моите мачове, но и заради всички останали състезатели. Чувствам се страхотно да има такова събитие на родна територия. Беше нещо ново за мен."

"Смятам, че София бе добър домакин - организацията на турнира бе перфектна и искам да благодаря на Българската тенис федерация за тази възможност да участвам. Също така и на основния спонсор Qatar Airways, който направи всичко това възможно. Освен това получихме пълна подкрепа от българското правителство и министър-председател, което бе ключово за успеха на турнира."

Затова как ще прекара свободното време до края на 2012...
"Имам две почивни седмици. Не планирам нищо специално. Искам да бъда вкъщи, да ям вкъщи, да спя вкъщи, да излизам с приятели и като цяло да правя неща, които обикновено нямам възможност."

За подготовката преди сезон 2013...
"Тренирам наистина здраво в момента! Вкъщи съм си в Пловдив, където се подготвям обикновено. Работя върху подобрение на почти всичко в играта си, особено върху физическата си подготовка, така че да съм готова за новия сезон."

За целите през 2013-а...
"Да спечеля турнир на WTA би било добро начало!"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини