Най-талантливите и най-опитните продължават напред29-03-2010 02:57 | Николай Драгиев

Двете най-големи млади звезди на женския тенис - Виктория Азаренка и Каролин Вожняцки се класираха за четвърти кръг на "Sony Ericsson Open". Двете срещнаха известни трудности срещу Луцие Шафаржова и Мария Кириленко, но показаха класа и продължават заслужено напред. Примерът на двете последваха и най-опитните сред претендентките за титлата - Жюстин Енен и Ким Клайстерс, които имаха доста по-леки двубои.

 

Първо Клайстерс зададе дон и размаза силната еврейка Шахар Пеер. Белгийката изгуби само 1 гейм за 50 минути игра - 6:0, 6:1. "Шахар е много добър състезател. Тя взима топката рано и не прави много грешки. Аз обаче я извадих от равновесие и като цяло контролирах срещата. Усещах, че мога да завърша от всяка точка на корта," сподели Ким.

 

В същото време Жюстин Енен се разправи с Доминика Цибулкова. с 6:4, 6:4. Двете миньончета направиха приятен мач, но опитната Енен наложи волята си. "Имах проблеми в началото и на двата сета, но ги завърших подобаващо. Тя ме затрудни доста, но и аз играх добре. Доминика има отличен бекхенд и се придвижва много добре по корта, а освен всичко е и много мотивирана за победа. Никак не ми беше лесно," поясни Енен след поредната си победа.

 

Защитаващата титлата си тук Виктория Азаренка направи пореден много силен мач. Тя надви Луцие Шафаржова с 6:4, 6:2 и дава заявка, че има сили да защити трофея си от миналия сезон. Лошата новина за нея е, че в следващия й мач, ще трябва да се изправи тъкмо срещу блестящата до момента Ким Клайстерс.

 

Каролин Вожняцки имаше нов тежък двубой. След драмата с Цветана Пиронкова, датчанката се затрудни и с Мария Кириленко. Рускинята отмъкна първата част с 6:1, но след това взе само 5 гейма - 1:6, 4:6 за Каролин.

 

РЕЗУЛТАТИТЕ:

 

Даниела Хантухова (Словакия) - Надя Петрова - 6:2, 6:4

 

Ким Клайстерс (Белгия) - Шахар Пеер (Израел) - 6:0, 6:1

 

Саманта Стосър (Австралия) - Виржини Разано (Франция) - 4:6, 7:5, 6:1

 

Вера Звонарьова (Русия) - Сара Ерани (Италия) - 6:2, 6:3

 

Анастасия Павлюченкова (Русия) - Франческа Скиавоне (Италия) - 7:5, 6:3

 

Жюстин Енен (Белгия) - Доминика Цибулкова (Словакия) - 6:4, 6:4

 

Каролин Вожняцки (Дания) - Мария Кириленко (Русия) - 1:6, 6:1, 6:4

 

Виктория Азаренка (Беларус) - Луцие Шафаржова (Чехия) - 6:4, 6:2
Коментари
Други новини