ВИДЕО: Томич нанесе първа загуба на Джокович за годината



02-01-2013 13:32 | Станко Димов

Невероятно, но факт! Намиращият се на 52-а позиция в ранглистата Бърнард Томич се наложи с 6:4, 6:4 над Новак Джокович в двубой от Група „А” на турнира „Хопман Къп”.

През цялата среща представителят на домакините от Австралия демонстрира отличен и най-вече разнообразен сервис, с който измъчи най-добрия тенисист на Планетата.

Решителните пробиви и в двата сета идваха в деветия гейм за 5:4, след което Томич с мощен сервис на своя страна затвърждаваше преднината си.

След последната точка Томич сподели, че отдава успеха на отличната подготовка за новия сезон, която е провел „мислейки с главата си”, с което си заслужи аплодисментите на ентусиазираната публика в Пърт.

Иначе това бе първа победа на Томич над световния №1. До момента двамата се бяха срещали общо 3 пъти, а винаги победата отиваше на страната на сърбинът.

В интерес на истината Томич изигра страхотен двубой срещу Ноле при първата им среща през 2011-а на Уимбълдън, когато успя да вземе сет и да затрудни максимално запътилия се към трофея Джокович.

По-късно днес са както двубоят на смесени двойки, така и вторият сингъл между Ана Иванович и Ашли Барти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини