Александър Лазов се готви с Мелцер и Кербер в Германия



02-01-2013 15:01 | Искрен Минчев

Държавният шампион по тенис индивидуално и отборно с „НСА” Александър Лазов е провел двуседмична подготовка в Германия в известния „Шутлер Васке Тенис университет” в град Офенбах.

Там 22-годишният левичар е имал възможността да тренира заедно със състезатели като достигалия до №8 в ранглистата на АТР Юрген Мелцер, №5 в класацията при жените Ангелик Кербер, Андреа Петкович, Александер Васке, Раду Албот, Филип Маркс и др.

„Много съм доволен от моя престой в Германия през декември. В тенис университета заниманията са на изключително високо професионално ниво. Имах щастието да тренирам с много добри тенисисти и да направя стабилна физическа подготовка.

"Направи ми впечатление поведението на Мелцер. Въпреки че е тенисист от Топ 30, австриецът слушаше и изпълняваше всички наставления на треньорите както всички останали, без да се прави на звезда. Смятам, че престоят ми беше ползотворен.

"Ако имам възможност по-късно през годината отново ще отида в Офенбах”, заяви Лазов, който бе определен през декември и за №1 на Националната спортна академия.

Следващата седмица втората ракета на България заминава отново за Германия, където ще се готви до лагера преди мача за Купа „Дейвис” с Финландия, който е от 1 до 3 февруари в зала „София”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини