Промени в щаба на Вожняцки, има „изненадващ” нов треньор



02-01-2013 17:27 | Станко Димов

Каролина Вожняцки завърши силно сезон 2012 и ще бъде една от скритите фаворитки в повечето турнири през новата година. Датчанката от полски произход използва последните седмици както за пълноценна почивка, така и за сериозна подготовка за новата кампания. Вожняцки призна, че в щаба й има няколко промени, както и станалата традиционна треньорска такава.

- Каролина, как изкара почивката?
- След като завърших сезона на високо ниво, печелейки титлите в Сеул и Москва и достигайки финал в София, си взех 3 седмици пълна почивка. Пътувах до Азия и заедно с приятеля ми (Рори Макилрой) посетихме Сингапур, Хонг Конг и Дубай. През тези седмици гледах доста голф и правех неща, за които по принцип нямам време през сезона. Отдадох се на пълен релакс.

- Защо предсезонната подготовка е толкова важна за тенисистите?
- Защото това е единственият период от годината, в който разполагаме с необходимото време да изчистим слабостите си в играта си и да ги превърнем в силни страни. По време на турнирите ние просто се опитваме да съхраним формата си и да се опазим от контузии. Предсезонната подготовка обаче ни позволява да работим върху елементи от играта си и да подобрим физическото си състояние. Сезонът е тениса е страшно дълъг и добрата подготовка е просто задължителна, ако искаш да си на корта в продължение на 10-11 месеца.

- Каква подготовка избра да направиш за новия сезон?
- Изкарах няколко дни в Аспен, Колорадо. В продължение на 10 дни правех интензивни тренировки там. Много по-трудно е да си поемеш дъх, когато тренираш на място с толкова сериозна надморска височина. Разликата се забелязва веднага. Когато обаче се върнах на място с по-ниска надморска височина, подобренията в дишането ми бяха видими.

- Има ли някакви промени в твоя щаб?
- Имам нов треньор и нов спаринг-партньор, които са от Полша. И двамата са страхотни момчета, които свършиха отлична работа през последните седмици. Те успяха да ме държат мотивирана през всеки един ден от тренировките. Иначе баща ми отново е моят главен треньор. Той ще работи с мен на 100%. През 2012-а експериментирахме с двама други треньори, но нещата не се получиха. Сега отново ще работя само с баща ми. Щастлива съм от прогреса, който двамата записахме през последните години. Той беше моят треньор през 2010 и 2011, когато аз завърших годината като №1. Надявам се, че скоро отново ще се върнем на върхова позиция с него.

- Първият Голям шлем чука на вратата? Какви спомени пазиш от Мелбърн?
- Australian Open  е сред любимите ми турнири. Винаги съм се представяла силно в Мелбърн, макар и никога да не съм достигала до финала. Надявам се, че това ще бъде моята година. Обичам града, времето и най-вече местните хора. Публиката там е много забавна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини