Скандал в Белгия заради Клайстерс и Енен



Скандал в Белгия заради Клайстерс и Енен
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-03-2010 18:44 | Николай Драгиев

Сериозен скандал назрява в белгийския тенис. Бащата на 14-ата в света Янина Викмайер Марк заяви, че неговата дъщеря няма да играе за страната си във "Фед Къп", ако няма гаранции, че ще играе в срещите на сингъл. Както е известно Викмайер има сериозна конкуренция в лицето на Жюстин Енен и Ким Клайстерс. В следващия си мач в края на април Белгия ще играе с Естония.

 

Въпреки че е най-предно класирана от белгийките, очаква се Викмайер да остане резерва срещу естонките, тъкмо заради Енен и Клайстерс.

 

"В началото на сезона на клей Янина няма да рискува да получи травма при тези условия. Защо Енен настоява да играе? Сигурно, защото не иска да губи популярността си в Белгия. Но аз се питам дали ще я видим да играе при евентуален мач догодина с Русия или Чехия като гост. Ако това се случи, ще й се извиня. Колкото до Клайстерс, то тя се държи доста хладно с Янина," обясни Марк Викмайер.

 

Малко по-различно мнение изрази самата Викмайер. Тя е готова да участва в тима и в двете ситуации. "Трябва да играя и ще играя. Все пак това е отборен турнир. Важното е Белгия да спечели, другото не от значение. Няма да правя скандали," обясни тя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини