Кузнецова изхвърли Вожняцки от турнира в Сидни



08-01-2013 15:05 | Николай Драгиев

Агниешка Радванска и Ли На продължават с брилянтното си представяне от началото на 2013-а година и се класираха за четвъртфинал на турнира от категория „Премиер” Apia International в Сидни.

Радванска, която е поставена под №1 в основната схема в Сидни, загуби още първия си сервис-гейм, но въпреки това успя да се наложи с 6:4, 6:3 над Кимико Дате-Крум (Япония).

„Не мога да си представя по-добър старт на годината от този”, коментира Радванска, която през миналата седмица спечели трофея в Окланд. „За първи път бях там (в Окланд), а си тръгнах с титлата. Направих няколко отлични срещи там, които са ми от полза в навечерието на Australian Open”, каза още полякинята.
Световната №4 бе попитана и за основната й цел през годината. „Всеки сезон целите са едни и същи – да стана №1 в света и да спечеля титла от Шлема. Миналата година бях много близо и до двете”, коментира Радванска, която през 2012-а игра финал на Уимбълдън и за кратко бе №2 в ранглистата.

Ли На, която миналата седмица спечели турнира в Шензен, а тази седмица е поставена под №4 в основната схема в Сидни, имаше нужда само от 52 минути, за да се класира за четвъртфинал. Китайката се наложи с 6:1, 6:0 над Аюми Морита.

Световната №6 от няколко месеца се подготвя с Карлос Родригес, бивш треньор на Жустин Енен. Ето какви са нейните цели за 2013-а: „Наистина много искам да достигна до Топ 3, или да спечеля още една титла от Големия шлем. Аз и целият ми отбор работим здраво, за да осъществим целите си”.

Голямата изненада на деня поднесе Светлана Кузнецова. Рускинята стартира надпреварата от квалификациите, а вече е на четвъртфинал, след като отстрани Каролина Вожняцки – 7:6 (4), 1:6, 6:2. Кузнецова наскоро се възстанови след тежка травма на гърба, която я извади от корта за близо половин година.

„Преди паузата губеш от Гьоргес, губех от Вожяцки. Всеки път, когато имах възможността да играя оспорван двубой, напусках корта със загуба. След паузата обаче е друго. Чувствам се свежа, щастлива, балансирана на корта. Чувствам, че правя правилните неща, при това ги правя когато трябва. Определено съм далеч от формата, в която искам да бъда, но на този етап няма как да не съм щастлива от представянето ми на корта”, каза още Кузнецова.

Програма за четвъртфиналите в Сидни:

03:00 часа: Агниешка Радванска (Полша) – Роберта Винчи (Италия)
04:00 часа: Доминика Цибулкова (Словакия) – Сара Ерани (Италия)
10:30 часа: Ли На (Китай) – Медисън Кейс (САЩ)
12:30 часа: Светлана Кузнецова (Русия) – Ангелик Кербер (Германия)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини