Пиронкова: Вече се чувствам много по-уверена (видео)



09-01-2013 13:57 | Искрен Минчев

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова остана много доволна от поредния си успех в Хобарт, който й донесе място на четвъртфинал в първия турнир за сезона.

Българката призна, че зимната подготовка е работила наистина здраво и на това се дължи този отличен резултат.

Пиронкова отчете, че няколко пъти е тренирала със следващата си съперничка Мона Бартел и знае какво да очаква от този сблъсък.

"Много съм щастлива от начина, по който играх. Навлязох в мача малко по-трудно, тъй като бе ветровито и имах нужда да свикна с условията. Трябваше да се настроя и към играта на моята опонентка, която удряше наистина здраво топката.

"Независимо, че загубих първия сет, още в неговия край започнах да се чувствам по-уверена на корта. Втората част започна наистина добре за мен. Подобно бе положението и в третия.

"В пред-сезонната подготовка работих наистина здраво върху всички аспекти от моята игра и разбира се физическата подготовка. Сега се чувствам много уверена и съм нетърпелива да играя много мачове занапред.

"Очаквам наистина труден мач срещу Мона Бартел. Тя е наистина много добър състезател. Няколко пъти съм тренирала с нея и знам какво да очаквам. При всички положения мачът ще бъде тежък," обобщи Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини